Festina Lente

Haast je langzaam

Wie ben ik?


Ik ben Marijke de Meijer, getrouwd en moeder van twee jongens (7 en 9 jaar). Ik ben inmiddels zestien jaar werkzaam op een basisschool in Oosterhout, waar ik tot nu toe les heb gegeven aan kinderen van groep 1 t/m groep 8.

Als leerkracht voor de klas miste ik een stukje verdieping. Je hebt het vaak druk; je wil het liefst alle kinderen tegelijk helpen. Het lukt dan ook niet altijd om net dat stapje extra te doen als een kind niet lekker in zijn vel zit. Daarom heb ik in 2018 bij Sonnevelt Opleiders de opleiding Kindercoach gevolgd. Ik heb mijn praktijk opgestart en nu begeleid ik -naast de dagen dat ik nog voor de klas sta- kinderen, jongeren en hun ouders met problemen waar zij tegenaan lopen.

Begin 2019 heb ik me gespecialiseerd in faalangst en heb ik bij het ECLG de opleiding Faalangstreductietrainer gevolgd. Ik wil graag een faalangsttraining in groepsverband aan gaan bieden, omdat dit ook een stukje herkenning geeft aan kinderen met faalangst; zij zijn niet de enigen die hier last van hebben!  

In dat jaar heb ik ook de training Kindertalentenfluisteraar van Luc Dewulf gevolgd. Talentgesprekken zijn gebaseerd op (zoals de naam al zegt) het ontdekken van de talenten van een kind zodat het kind zich hier bewust van wordt en deze kan inzetten in het dagelijks leven.