Festina Lente

Haast je langzaam

Ervaringen van cliënten 

 

 

Wanneer je kind wat extra ondersteuning nodig heeft, is het stiekem heel spannend wanneer er een onafhankelijke coach met je kind aan de slag gaat. Maar bij Marijke was dit gevoel heel snel weg. Het begon met het intakegesprek waar Marijke echt de tijd voor nam en op een hele rustige en inlevende manier exact de vinger op de zere plek wist te leggen. Gezamenlijk hebben we de hulpvraag concreet gemaakt op basis waarvan ze vervolgens met mijn zoon aan de slag ging. 

Het is ontzettend mooi en fijn om te zien hoe mijn zoon gegroeid is door de gesprekken met Marijke. Door haar natuurlijke interesse in de mens en haar oprechte benadering heeft mijn zoon zich altijd op zijn gemak gevoeld. Marijke heeft hem geleerd te voelen, te accepteren, voor zichzelf op te komen en heeft hem leren praten over al deze dingen. De gesprekken sloten aan bij de gemoedstoestand waarin mijn zoon zich op dat moment bevond. Had hij op dat moment geen zin om te praten, werd hij ook niet gedwongen. Er is absoluut geen sprake van druk, maar juist alle ruimte om alles te kunnen zeggen. Onder het genot van een wandeling, een leuke activiteit of gewoon een kopje thee, weet Marijke de juiste snaar te raken waardoor mijn zoon grote sprongen vooruit heeft gemaakt. 

Marijke is goed in wat ze doet, ze voelt kinderen goed aan. Ze leest tussen de regels door en prikt door eventuele maskers heen. Dit alles op een manier waarbij kinderen zich enorm op hun gemak voelen en zichzelf durven open te stellen. Ze heeft geduld en is betrokken. Het is niet zomaar haar werk, maar het is een oprechte interesse om te helpen. 

Ik durf te zeggen dat zonder Marijke mijn zoon niet zo snel zulke grote stappen heeft kunnen maken als hij gedaan heeft. Dus Marijke... bedankt!