Festina Lente

Haast je langzaam

Ervaringen van cliënten  

 

Wanneer je kind wat extra ondersteuning nodig heeft, is het stiekem heel spannend wanneer er een onafhankelijke coach met je kind aan de slag gaat. Maar bij Marijke was dit gevoel heel snel weg. Het begon met het intakegesprek waar Marijke echt de tijd voor nam en op een hele rustige en inlevende manier exact de vinger op de zere plek wist te leggen. Gezamenlijk hebben we de hulpvraag concreet gemaakt op basis waarvan ze vervolgens met mijn zoon aan de slag ging. 

Het is ontzettend mooi en fijn om te zien hoe mijn zoon gegroeid is door de gesprekken met Marijke. Door haar natuurlijke interesse in de mens en haar oprechte benadering heeft mijn zoon zich altijd op zijn gemak gevoeld. Marijke heeft hem geleerd te voelen, te accepteren, voor zichzelf op te komen en heeft hem leren praten over al deze dingen. De gesprekken sloten aan bij de gemoedstoestand waarin mijn zoon zich op dat moment bevond. Had hij op dat moment geen zin om te praten, werd hij ook niet gedwongen. Er is absoluut geen sprake van druk, maar juist alle ruimte om alles te kunnen zeggen. Onder het genot van een wandeling, een leuke activiteit of gewoon een kopje thee, weet Marijke de juiste snaar te raken waardoor mijn zoon grote sprongen vooruit heeft gemaakt. 

Marijke is goed in wat ze doet, ze voelt kinderen goed aan. Ze leest tussen de regels door en prikt door eventuele maskers heen. Dit alles op een manier waarbij kinderen zich enorm op hun gemak voelen en zichzelf durven open te stellen. Ze heeft geduld en is betrokken. Het is niet zomaar haar werk, maar het is een oprechte interesse om te helpen. 

Ik durf te zeggen dat zonder Marijke mijn zoon niet zo snel zulke grote stappen heeft kunnen maken als hij gedaan heeft. Dus Marijke... bedankt!


Ik ben blij dat ik naar Marijke ben gegaan, want het ging daarvoor nooit zo goed met mij. Nu ben ik naar Marijke geweest en ik voelde me al een stuk beter. Ook hielp ze me als ik ergens moeite mee had, dan bedachten we iets hoe we het op moesten lossen en we maakten soms ook een tekening over het onderwerp waar we het dan over hebben 

Als ik weer eens langs wil komen dan mag dat ook. Ik hoop weer eens een probleempje te hebben, want dan kan ik weer gezellig langskomen. :)Geen zin in school, moeite vooral met rekenen, meerdere keren bij de juf voor een standje. In groep 6 kwamen grotere hobbels dan voorheen op het pad van onze zoon. Voor ons, de ouders, was het lastig te ontdekken hoe wij hem hierbij het beste konden ondersteunen. 

Op advies van de leerkracht maakten we een afspraak met Marijke voor een kennismakingsgesprek. Erg spannend, want hulp vragen bij het opvoeden is best een ding. We hebben beide een pedagogische achtergrond, maar in het echie is opvoeden toch een stuk complexer. We vonden het ook moeilijk om een onbekende toe te laten in deze ‘privé’ kwestie. 

Het kennismakingsgesprek vond thuis plaats. Rond koffietijd. Tussen onze jongste zoon en Marijke klikte het direct. Dat gaf de oudste de tijd om van een afstandje de boel te verkennen. Langzaam betrok Marijke hem erbij en na een paar treffende grappen, was het ijs gebroken. Bij ons was dat al eerder gebeurd. Ze is rustig, begripvol, praat niet naar de mond maar voegt inzichten toe en gaf ons het vertrouwen dat ze weet waar ze mee bezig is.

De sessies die daarna volgden met onze zoon, hebben we niet direct mee gemaakt. Haar en zijn terugkoppeling waren echter voldoende om een goede indruk te krijgen. Zijn zelfvertrouwen groeide en hij vond het fijn om bij haar zijn verhaal kwijt te kunnen. Doordat ze zelf ook les geeft aan groep 6 snapt ze die belevingswereld en uitdagingen goed. Dat praten gebeurde heel natuurlijk; tijdens de hond uit laten, voetballen of gerichte tekenopdrachten. Ik vermoed dat ze haar methode afstemt op wat past bij het kind.

Als we in de toekomst haar hulp en advies nodig hebben, maken we daar zeker gebruik van!